Perquin & Reijseger in Roode Bioscoop

Cellist en componist Ernst Reijseger was 7 toen hij voor het eerst een cello oppakte. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de muzikale wereld en schrijft hij o.a de muziek voor de films van Werner Herzog. Samen met dichteres Ester Naomi Perquin geeft hij een aantal verrassende shows in de Roode Bioscoop.

Veel van Ernst Reijseger’s (1954) samenwerkingsverbanden ontstijgen de genres. Spelen met improviserende ensembles, musici van Surinaamse en Antilliaanse, Zuid- en West Afrikaanse, Amerikaanse en Indiase afkomst en het geven van soloconcerten vormden het hoofdbestanddeel van zijn concertpraktijk.

Ester Naomi Perquin (Utrecht, 1980) debuteerde in het voorjaar van 2007 bij Uitgeverij G.A. van Oorschot met de bundel Servetten halfstok. In 2009 verscheen haar tweede bundel Namens de ander. Haar werk werd veelvuldig bekroond. Zo ontving ze ondermeer de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Jo Peters Poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de J.C. Bloemprijs. Naast haar werk als dichter is zij redacteur van literair tijdschrift Tirade, columnist voor de Groene Amsterdammer en schrijft zij wekelijks radiobijdragen voor het VPRO programma De Avonden. Begin april zal haar nieuwe bundel Celinspecties verschijnen, waarin haar vroegere werk als gevangenisbewaarder de toon zet.

Speeldata: 20, 21, 23 februari. 24 februari (onder voorbehoud)
Entree: € 17,50
Aanvang: 20.30 uur
Kaartverkoop: Hier