Proefboekje Babel, geef het cadeau!

De geschiedenis van een paard is verschenen.  Het boekje is bedoeld als kennismaking met het in alle opzichten unieke talent van de journalist  Isaak Babel (1894–1940) die zich ontpopte tot een van de grootste Russische schrijvers.

Zijn portretten van soldaten en hoeren, handelaars, scharrelaars, ouders en kinderen, zijn tegelijk tijdloos en alleszeggend over de verschrikkingen van zijn tijd, waarvan hij ten slotte ook zelf het slachtoffer werd. Door Stalin vermoord, is hij onsterfelijk geworden in zijn prachtige verhalen.

Het boekje kost € 7,50 en is voorzien van een kortingsbon ter waarde van € 5 voor zijn omvangrijke verzamelde Verhalen, die 8 mei a.s.verschijnen als nieuw deel in de Russische Bibliotheek. De prachtige nieuwe vertaling is van Froukje Slofstra.

Reeds heeft in een niet nader te noemen boekhandel zich niet nader te noemen klant gemeld, die wél de verzamelde verhalen wilde kopen maar níet het kennismakingsboekje en die nu kwaad was dat hij het toch moest kopen om de kortingsbon te pakken te krijgen ‘want wat moet ik met dat boekje?’ Dat zullen wij u zeggen: voor deze klant is De geschiedenis van een paard een cadeautje van € 2,50 om weg te geven aan iemand van wie hij of zij vindt dat die óók kennis moet maken met Babels werk. En niet zeuren want u kunt die kortingsbon ook kopiëren en inleveren! Sterker nog: u kunt hem ook hier downloaden en uitdraaien en ermede naar uw vaste boekhandelaar stappen, die hem in dank zal aanvaarden. Weet u wel, mevrouw of mijnheer, dat diezelfde boekhandelaar voor u de helft van die korting betaalt?