Tirade 427 verschenen

Tirade 427 is verschenen. In deze Tirade ruim plaats voor het literair essay:  ‘De moskeeën geven de stad een uniek silhouet. Van elk van hen ging een verschillende droefheid uit.’ schrijft Jan Fontijn in een essay over melancholie en islam waarin hij leven en werk van Couperus, Orhan Pamuk, Pierre Loti en Isabella Eberhardt verweeft.
‘Vele primitieven kregen hun eerste lessen natuurkunde nadat zij op de tenen van een hark trapten’ begint Michel Hoffer zijn beschouwing over de wetsartikelen 147 en 147a.  Martijn Meijer onderzoekt de beweegredenen van Yukio Mishima voor zijn seppuku: ‘Hij was door het noodlot voorbestemd om op een bizarre manier te sterven.’ Nick van Tilburg ontrafelt het tragische bestaan van de dichter Halbo C. Kool en zijn rol in De Avonden van Gerard Reve. Reiner de Winter over vrijheid van meningsuiting versus vrijheid van godsdienst naar aanleiding van cartoons.
Verder poëzie van Mark Boog, Catharina Blaauwendraad, Erik Jan Harmens, Peter van Lier, Lieke Marsman, Peter du Gardijn, verhalen van David Manos Pefko  Lloyd Haft, Robert Menasse, Michel Ramaker.

Wilt u van een van de bijdragen vast een bladzijde lezen, kijk dan op www.tirade.nu onder voorproeven.