Van Oorschot Boekenweek

Speciaal voor de boekenweek zijn een aantal titels in prijs verlaagd:
Nop Maas – Kroniek van een schuldig leven 1 en 2 € 25,00
De vroege jaren behandelt de jaren 1923 – 1962. Reves jeugd en schooltijd, de oorlogsjaren, zijn tijd als journalist bij Het Parool, De avonden en andere vroege werken, zijn huwelijk met Hanny Michaelis, de worsteling met zijn homoseksualiteit, de Engelse jaren en zijn relatie met Wim Schuhmacher (Winnie).
De ‘rampjaren’ gaat over de periode 1962-1975, waarin Reve zeer succesvol was als auteur (met o.a. Op weg naar het einde, Nader tot u, De taal der liefde en Lieve jongens) en bovendien een mediafiguur werd. Opzienbarende gebeurtenissen waren zijn toetreding tot de roomskatholieke kerk, het ‘Ezelproces’, de toekenning van de P.C. Hooftprijs en de daarop volgende huldiging in de Allerheiligst Hartkerk.

J.J. Voskuil – Onder andere € 17,50
Dat Voskuil in staat is rake portretten te schetsen, is genoegzaam bekend. Onder andere, bevat verscheidene schitterende nieuwe portretten: van zijn vader, zijn vriend Kees (de broer van Frida Vogels), zijn uitgever Geert van Oorschot, een tante en een nichtje. Er zijn stukken over ‘typische Voskuilonderwerpen’ als het wonen op de Lijnbaansgracht en fietsen in Nederland.

‘Grandioze literatuur’ – NRC Handelsblad’

Koen Hilberdink – Hans Lodeizen € 10,00
Over Hans Lodeizen zijn een paar dingen zó bekend dat iedereen ze kan opsommen: jonge dichter, vroeg gestorven, homoseksueel, weemoedige poëzie die het goed doet bij dolende pubers. Dit geijkte portret is in de loop der jaren stelselmatig bevestigd, maar zelden uitgebreid of bijgesteld. Dat doet biograaf Koen Hilberdink nu voor het eerst. En hoe.

Detlev van Heest – De verzopen katten en de Hollander € 17,50
Nooit eerder verscheen een roman waarin een naar binnen gekeerde samenleving zo microscopisch bekeken en ontleed wordt als De verzopen katten en de Hollander. Het toneel is Japan. In heldere, ingetogen taal, gekruid met absurdistische humor, beschrijft Detlev van Heest (1956) een bonte verzameling mensen, planten en dieren.

‘Dit merkwaardige, maar altijd de aandacht opzuigende boek heeft zijn sarrende en tegelijk verslavende eentonigheid gemeen met het werk van Voskuil en Vogels.’ – Jaap Goedegebuure, Trouw