Vijf nieuwe toptitels in de hardcoverreeks

Willem Frederik Hermans Drie melodrama’s
‘Conserve is een heel mooi boek, beter dan De donkere kamer van Damokles‘ – Willem Frederik Hermans
Deze bundeling bevat de drie korte romans Conserve, De leproos van Molokai en Hermans is hier geweest. Door de romantische sfeer, grillige opbouw en sensationele ontwikkelingen in de verhalen zijn het daadwerkelijk melodrama’s. Alles wat de avontuurlijke, naar geheimzinnigheid zoekende lezer verlangt, krijgt hij toegediend. Deze nieuwe uitgave van de roman bevat de definitieve tekst, zoals opgenomen in de Volledige werken.
Willem Frederik HermansDe God Denkbaar Denkbaar de God
Zelf vergeleek Hermans dit boek met een tekenfilm. De God Denkbaar drijft op stijl, op ‘de betovering van het zinsritme’ zoals Hermans het in een interview formuleerde. Ook deze nieuwe uitgave bevat de definitieve tekst, zoals opgenomen in de Volledige werken.
Carl Friedman Tralievader
De novelle Tralievader (1991) is opgebouwd uit veertig hoofdstukjes, waarin Carl Friedman het dagelijks leven beschrijft van een gezin met drie opgroeiende kinderen na de Tweede Wereldoorlog. In het gezin duurt de oorlog voort omdat de vader, in eindeloze herhaling, móet praten over zijn kampervaringen. Kortweg: hij heeft kamp. Met deze sobere vertelling, waarin ondanks alles plaats is voor liefde, humor en ontroering, maakte Carl Friedman haar inmiddels alom geprezen debuut. 
Venedikt JerofejevMoskou op sterk water
Het alcoholische meesterwerk Moskou op sterk water van Venedikt Jerofejev (1938-1990) maakte de schrijver wereldberoemd. Het enige dat de hoofdpersoon van deze roman, Venitsjka, serieus neemt is de drank. Het is het enige onderwerp dat hij aansnijdt, het enige waar hij nooit de spot mee drijft en waarover hij niet uitgepraat raakt.
E. du PerronHet land van herkomst
Het land ver herkomst
(1935) wordt beschouwd als de belangrijkste roman uit de periode tussen de twee wereldoorlogen. Deze editie is Het enige echte land van herkomst, want voorzien van aantekeningen van de schrijver zelf, door hem toegevoegd aan het zogenaamde ‘Greshoff-exemplaar’.