Voorpublicatie Gerard Reve

In de langverwachte, driedelige biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven, waarvan deel 1 op 30 oktober aanstaande verschijnt, presenteert Nop Maas veel nieuwe informatie over Reve’s veelbewogen leven. De door Reve in omloop gebrachte mythes worden ontrafeld; de verwevenheid van leven en werk wordt, voor zover mogelijk, vastgelegd.
Deel één bevat een schat aan nieuwe gegevens over Reve’s jeugd, de verhouding tot zijn broer Karel, zde worsteling met zijn homoseksualiteit, zijn communistische verleden en de godsdienst en over de vaak moeizame totstandkoming van zijn werk. Ook wordt zijn ‘Engelse periode’, in de tweede helft van de jaren vijftig, voor het eerst in details geopenbaard.

Het onderwerp van de voorpublicatie uit het eerste deel, De vroege jaren (1923-1962), is de tot dusver zo goed als onbekende liefdesrelatie tussen Gerard Reve en Tine Fraterman tijdens de Tweede Wereldoorlog.
U kunt een exemplaar van deze gratis voorpublicatie bestellen door uw adresgegevens te sturen naar contact@vanoorschot.nl o.v.v. voorpublicatie Gerard Reve.