Vrijdagblog Benjamin del Canho

Mooi geweest
Opnieuw moest ze een landing maken, waarna ze in het rulle zand bleef kijken hoe de golven braken op het verlaten Noordzeestrand.

Ik herinner me de avond dat ik de eerste scène van de ballade neerschreef, op de Pieter Jacobszstraat, in mijn oude studentenkamer op een computer met word perfect 5.1. Er zijn sindsdien zeker 3.000 dagen voorbijgegaan: dagen dat ik vastliep, dagen waarop ik de verkeerde kant uitging, dagen dat ik warempel wel iets belangrijkers te doen had, dagen zonder puf, katerdagen, dagen in het teken van de biathlonsport, schrapdagen, dagen waarin de dichter rijpen moest, er was een reeks vruchtbare dinsdagen een jaar of twee geleden, schaafdagen, dagen in een stapel met vreemde manuscripten, dagen dat de uitgever twijfelde, de dag dat hij er toch brood in zag, dagen met de rode pen, een dag of wat bij de drukker, bij de binder, het Centraal Boekhuis, in de vrachtauto van de vervoerscentrale, en tot slot nog twee dagen in embargo in de boekhandel. Morgen is het opeens zo ver: dan bied ik u mijn ballade aan.

U kunt me spekken door het te kopen, u kunt me paaien door het te lezen. Mocht u er niks aan vinden: minacht mij niet, ik heb mijn best voor u gedaan. U zou me vleien met uw tranen, ik zou blozen van uw lach.

Nog één dag.
Lees verder