Omslag 't Kon minder
Willem Wilmink
't Kon minder
 27,50

Wilmink Gedundrukt

‘Zeg Wilbrink, wanneer schrijf je weer eens een mooi vers voor Tirade?’ Legendarische woorden van uitgever Geert van Oorschot, die eindelijk, vele jaren na hun beider overlijden, Willem Wilmink mag begroeten in het nieuwste deel van de fraaie Gedundrukt-reeks.

In ’t Kon minder heeft Wilminks leerling en uitgever Vic van de Reijt een thematische selectie gemaakt uit zijn immense oeuvre – van zijn gedichten voor kinderen en jeugdherinneringen (Het verkeerde pannetje) via zijn liefdespoëzie tot aan de melancholieke huwelijks- en afscheidsgedichten uit zijn laatste jaren. Of Wilmink nu schreef voor kinderen of volwassenen, zijn toon is altijd dezelfde: melancholiek en toegankelijk. Literatuur voor alle leeftijden.

Willem Wilmink (1936–2003) was een zeer geliefd schrijver van liedteksten, onder andere voor de Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, voor Jenny Arean, Wieteke van Dort en Herman van Veen (‘Signalen’, ‘Hilversum 3 bestond nog niet’), veelal in samenwerking met zijn Enschedese kameraad en componist Harry Bannink. Daarnaast schreef hij een poëtisch oeuvre voor kinderen en volwassenen, dat met de jaren steeds populairder wordt. Zijn gedicht op de tragische goochelaar Ben Ali Libi heeft inmiddels, dankzij de gloedvolle voordracht van Joost Prinsen, een klassieke status bereikt.