Benjamin Rous
Opera
 25,00

Operaseizoen begonnen!

Van de emotionele eenvoud van Monteverdi’s L’Orfeo tot de ongebreidelde overdaad van Wagners Tristan und Isolde, van de tot waanzin gedreven titelheldin in Donizetti’s  Lucia di Lammermoor tot de ongenaakbare ijsprinses in Puccini’s Turandot:  de opera heeft een indrukwekkende ontwikkeling ondergaan. In Opera schetst Benjamin Rous aan de hand van 27 sleutelwerken de geschiedenis van het genre. Hier vind je de Spotifylijst die Benjamin samenstelde naar aanleiding van het boek.

Opera is de kunstvorm waarin emoties met louter hoofdletters lijken te worden geschreven. Maar onder die uitvergroting gaat een wereld van subtiele details schuil, en juist die kunnen het kijken en luisteren naar opera verrijken. Hoe weten componisten als Händel, Verdi, en Strauss ons te grijpen en tot tranen te roeren? Wat nemen zij van elkaar over en welke nieuwe paden slaan zij in? In zijn boek licht Rous de markantste werken toe
en laat hij zien wat deze opera’s uniek maakt. Nu in de winkel.

2 antwoorden op “Operaseizoen begonnen!”

 1. Ik zoek het laatste boek, een boek over de opera , aan de hand van ruim dertig sleutelwerken van Benjamin Rous dat door Uitgeverij Van Oorschot is uitgegeven?
  Wil graag weten of dit boek al uitgegeven is.

  Met vriendelijke groet.

  1. Beste La,

   Het boek is begin september bij ons verschenen. Het is verkrijgbaar via de boekhandel of via onze webshop. Mocht u verder vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met contact@vanoorschot.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *