Debuut van Hannah van Munster: De trompetboom

“Nederland heeft er liefst vijf goede schrijvers bij”, schrijft Arie Storm in Het Parool in zijn bespreking van vijf naar zijn smaak geslaagde debuten. Een van deze debuten is De trompetboom van Hannah van Munster. “Hier is het idylle troef, van begin af aan. Het levert sfeerrijk proza op.” Hier leest u de gehele bespreking.

Lucie Th. Vermij toont zich enthousiast op Boekkblad Leest: “Het boek is zowel op het gebied van psychologie als in de natuur- en sfeerbeschrijvingen heel bijzonder. Van Munster is een opmerkzaam auteur, die alle sensoren heeft aanstaan, maar nooit teveel vertelt.[…] Echt heel mooi. Ben ik tijden niet zo geabsorbeerd geweest door een boek.”

De trompetboom
 verscheen in oktober 2009 Tijdens een presentatie in het Parooltheater te Amsterdam vergeleek biograaf, presentator en voormalig criticus voor NRC Handelsblad Hans Goedkoop de debutante met A. Alberts: “De scènes baden in een verdroomde sfeer, een bleke zon die elke dag weer schijnt, een halflicht dat de tijd vertraagt. Het is een sfeer waar je steeds dieper ingezogen wordt, met dank aan een taal die schijnbaar heel eenvoudig is en toch een ongedachte kracht ontwikkelt. Geen idee hoe je het doet – binnen de kortste keren sta je in een wereld die bestaat. […] De trompetboom lijkt op niks dat op het ogenblik verschijnt. Het gaat niet over dikke negerinnen of andere geplaagde minderheden. […] Het staat los van ego en van mode en doet soeverein, op eigen termen, wat literatuur in alle tijden doet. Een wereld bouwen die je nog niet kent. Een stem tot klinken brengen die je nog niet hebt gehoord.”