Longlist Libris Literatuurprijs

Detlev van Heest verklaarde in het programma Ochtendspits dat hij het prijzengeld van de Libris Literatuurprijs, als hij de prijs wint, zal schenken aan Stichting AAP en het dierenasiel Crailo in Hilversum. Klik hier om de uitzending te bekijken (deel 3 van de uitzending, na 11 minuten). Frits Abrahams schreef er een column over in NRC Handelsblad.
Van Heests roman De verzopen katten en de Hollander staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Er zijn achttien titels genomineerd. Op 14 maart maakt juryvoorzitter Philip Freriks de zes shortlistnominaties bekend. Op 9 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Opium radio
noemde De verzopen katten en de Hollander “een meesterwerk”. Daniëlle Serdijn schreef in de Volkskrant: “Van Heest is zo consequent in vorm en stijl, dat gewone zaken reliëf krijgen. Van grote klasse zijn de dialogen.” Jaap Goedegebuure plaatste het boek in de traditie (“een diep gewortelde familieverwantschap”) van Stendhal, Ter Braak, Du PerronVoskuil, Frida Vogels en Minke Douwesz. Van Heest noemde hij een “eigenzinnig talent”.

Het vervolg op De verzopen katten en de Hollander is ook al verschenen: Pleun. Beide boeken kregen lovende besprekingen in dag- en weekbladen.