Nieuw Tiradenummer en nieuwe websites

Tirade 439 is verschenen, het zogenaamde ‘Kamernummer’, bestaande uit twee delen: ‘De kamer van Leopold’ en ‘Kamer in het verleden’. In het eerste deel staat de werkkamer van de dichter J.H. Leopold centraal. De kamer waarin de dichter bijna dertig jaar lang gewerkt en gewoond heeft. Dick van Halsema, Anton Korteweg, Barber van de Pol, Hester Knibbe, Miek Zwamborn en H.T.M. van Vliet schreven allemaal een stuk over een element in Leopolds kamer, dat te zien is op de foto. Zie de speciaal voor dit nummer gemaakte website www.dekamervanleopold.nl waarop de foto te zien is.
Het tweede deel van dit Tiradenummer bevat bijdragen van enkele schrijvers die hebben meegedaan aan het project ‘Een kamer in het verleden’: verschillende auteurs werden voor een week opgesloten op een afgelegen woonboot. Hoe kijken die auteurs nu, enkele maanden later, terug op hun verblijf? Lees de bijdragen van Gerbrand Bakker, Maarten Doorman, Atte Jongstra, Menno Wigman en Maartje Wortel. Ook een bijdrage van de boswachter die het hele project in zijn natuurgebied begeleid heeft: Jan Willems. En een inleidend essay van Jeroen van Kan, dat al bij wijze van voorpublicatie te lezen is op de website van boekhandel Athenaeum.
Ten slotte in dit nummer (behalve op papier ook als eSchrift te verkrijgen): een nieuwe kroniek van Carel Peeters, ditmaal over Het grote zwijgen van Erik Menkveld. Aan deze roman en aan de auteur ervan is een website gewijd: www.erikmenkveld.nl.