Van Oorschot Nieuws

Amazon Crossings koopt Stadium IV
NRC over Noodweer: 'Uitmuntende literatuur'.
Zojuist verschenen: Het jasje van Luis Martín
Zojuist verschenen: McSorley's wonderbaarlijke saloon
Zojuist verschenen: De eeuw van Dudok
Noodweer eerste recensie
Wim Hartog over Goudzand - agenda
Drie nieuwe titels gesigneerd te koop
Vacature voor medewerker verkoop (24 uur)
Auteurslezingen
Driessen een van zes kanshebbers ECI Literatuurprijs!
Misschien wel het meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhaal ooit
Dit najaar bij Van Oorschot

2016-10-26_101515

Amazon Crossings koopt Stadium IV

De Amerikaanse uitgeverij Amazon Crossing (onderdeel van internetwarenhuis Amazon) heeft de vertaalrechten verworven van Stadium IV van Sander Kollaard. Amazon Crossing brengt boeken uit alle werelddelen in vertaling voor de Amerikaanse Engelse en Australische markt.

‘AmazonCrossing introduces readers to authors from around the world with translations of foreign language books, making award-winning and best-selling books accessible to new readers.

Tijdens een pers- en publieksbijeenkomst in Frankfurt introduceerde Amazon zijn twee Nederlandse aankopen, naast Kollaard wordt ook Annejet van der Zijls De Amerikaanse prinses uitgegeven. Sinds verschijnen zijn Stadium IV 30.000 exemplaren verkocht. Het boek werd in maart 2015 uitgeroepen tot het boek van de maand in De wereld draait door.

‘Er is geen stadium V.’ Met die woorden vat Sarie Vervoort haar kankerdiagnose (niet-kleincellig longcarcinoom, stadium IV) samen. Ze gaat sterven. In plaats van een behandeling kiest ze voor een reis: terug naar het Zweedse Öland waar zij en haar man Barend elkaar ooit ontmoetten, in de zomer van 1968. Het wordt een wonderbaarlijke reis. In het idyllische zomerlandschap waar ze indertijd verliefd werden, moeten ze nu afscheid nemen. Stadium IV is een verhaal over twee mensen die hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.

Uitgeverij van Oorschot is zeer verheugd over de verkoop. Mark Pieters van Van Oorschot:  ‘Amazon maakt het mogelijk een nieuw deel van de wereld kennis te laten maken met dit geweldige boek. Deze prachtige deal is een opsteker voor de uitgeverij, maar natuurlijk in de eerste plaats voor Sander Kollaard.’Delen

 
Delen

NRC over Noodweer: 'Uitmuntende literatuur'. 
Gilles_van_der_Loo_Het_jasje_van_Luis_Martn_lres

Zojuist verschenen: Het jasje van Luis Martín

Het jasje van Luis Martín was voor Gilles van der Loo het boek waar hij niet omheen kon: een ode aan zijn overleden beste vriend Gijs Thio. Deze ode is een gelaagde roman, waarin Van der Loo de hechte vriendschap tussen hen tweeën omschrijft. Voor de hoofdpersoon Issa wordt Gijs een held en voorbeeld. Hij is ‘de beste barman van de stad' en kan roken als een balsahouten afgod, wat hij allebei geleerd heeft van zijn Madrileense schoonvader, Luis Martín. Twee verhaallijnen circuleren rondom deze verhaallijn, waarin we enerzijds lezen over Issa´s worsteling met het vaderschap en het verlies van zijn beste vriend en anderzijds over het leven van de mysterieuze Martín.Delen

 
McSorleys_lres

Zojuist verschenen: McSorley's wonderbaarlijke saloon

McSorley's wonderbaarlijke saloon is een bundeling van het journalistieke werk van Joseph Mitchell. De schrijver had een fascinatie voor de rafelranden van de New Yorkse maatschappij. In zijn stukken beschrijft hij met liefde en journalistiek vakmanschap de levens van oestervissers, kruimeldieven, eindtijdpredikers en zigeunerkoningen. Mitchell is de oervader van de New Yorkse reportage en groot favoriet van schrijvers als Salman Rushdie, e. e. cummings en Ezra Pound. Het fictiewerk van Joseph Mitchell wordt uitgegeven bij Lebowski.Delen

 
De_eeuw_van_Dudok_lres

Zojuist verschenen: De eeuw van Dudok

De eeuw van Dudok is een indrukwekkende familiesage door Otto de Kat. De geschiedenis van de familie wordt verweven met de geschiedenis van Europa. Het begin van het boek voert de lezer mee over een Nederlandse rivier, aan de hand van een schaatsende vader en zoon. Via Kaapstad, Berlijn, Bern, Lissabon, Londen en vele andere plekken eindigt de pentalogie in Rotterdam, waar we getuige zijn van de wonderschone herinneringen van een oude vrouw. Het werk van De Kat is in het binnen- en buitenland lovend ontvangen.Delen

 
Noodweer_577a5ac799771

Noodweer eerste recensie

Noodweer, de nieuwe roman van Marijke Schermer kreeg al een heel fraaie bespreking in De Limburger:

‘Wat opvalt aan Noodweer van toneel- en romanschrijfster Marijke Schermer (1976) is de stijl. Deze voorbeeldige vertelling over liegen en verzwijgen valt nergens in de makkelijke ironie- of cynismemodus die veel Nederlandse boeken kenmerkt. In een standvastig kordaat en volwassen stijlregister schrijft Schermer over een 40-jarige vrouw die bang is haar man te verliezen en haar hele leven op de kop gezet te krijgen, als ze hem gaat vertellen wat ze vroeger heeft meegemaakt. Ze heeft het hem niet verteld toen ze hem leerde kennen – hoewel het niet misselijk is wat haar is aangedaan – dus als ze dat nu wel doet, juist nu ze zich hebben teruggetrokken in een rustig dorpje, gaat het mis, vreest ze.

Schermer laat overal dat leugen- of verzwijgenmotief opduiken - zelfs in de zegswijze dat 'statistiek de ergste leugen is' - zonder dat het je als lezer hinderlijk voor de voeten loopt. Echt voortreffelijk gedaan. Een verrassing.’
Delen

 
Cl9_CFWWEAAf0fX

Wim Hartog over Goudzand - agenda

Voor iedereen die de presentatie van Paustovski - Goudzand in De Balie heeft gemist is er een herkansing. Aanstaande dinsdag gaat schrijver Frank Westerman opnieuw in gesprek met samensteller en vertaler Wim Hartog. In samenwerking met de OBA en Island Bookstore.
Het gesprek vindt plaats in de Nassaukerk, De Wittenkade 111, Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: € 5,00 met OBA-pas / normaal € 10,00. Reserveren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 020-6823986.

Wim Hartog geeft dit najaar ook lezingen:
Amsterdam, 17 november in Boekhandel Van Pampus. Aanvang nnb.
Assen, 22 november in Boekhandel Van der Velde. Aanvang 19:30 uur.
Eindhoven, 2 december in café De Rozenknop. Aanvang 20:30 uur.Delen

 
Gilles_van_der_Loo_Het_jasje_van_Luis_Martn_lres

Drie nieuwe titels gesigneerd te koop

Vorige week verscheen Noodweer van Marijke Schermer, volgende week verschijnt De eeuw van Dudok van Otto de Kat en de week daarop verschijnt Het jasje van Luis Martín van Gilles van der Loo. Alle drie de boeken zijn in onze Oorshop gesigneerd te koop!

Klik hier om een gesigneerd exemplaar van Noodweer aan te schaffen, hier voor een gesigneerde De Kat en hier voor een gesigneerd Jasje.

Bij het bestellen kunt u het vakje Vragen en opmerkingen aanvinken. Dan verschijnt een scherm waarin u eventueel een signeerwens kunt invullen, bijvoorbeeld ‘Voor Jaap’ als u Jaap heet of Jaap een exemplaar wilt schenken.

Omdat de boeken van De Kat en Van der Loo nog moeten verschijnen, en omdat ze ‘op bestelling’ gesigneerd worden, geldt bij deze titels niet, zoals bij Bol: ‘Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis.’

Delen

 
vignet

Vacature voor medewerker verkoop (24 uur)

Uitgeverij Van Oorschot is een zelfstandige literaire uitgeverij, gevestigd in het centrum van Amsterdam. De uitgeverij is gespecialiseerd in literaire fictie (Nederlands en vertaald), poëzie en non-fictie, in zeer verzorgde uitgaven.

We zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker verkoop binnendienst (en soms ook buitendienst), voor 24 uur per week, verdeeld over drie of vier dagen. Hij of zij is een liefhebber van het betere boek en wil er alles aan doen om onze auteurs en boeken bij de boekhandel (fysiek en online) en het publiek onder de aandacht te brengen. Bij Van Oorschot werk je in een klein team en ben je bij alle facetten van het uitgeven betrokken, vanaf het eerste idee voor een boek tot de verkoop van de tiende druk.

De werkzaamheden zijn onder andere:

 • Samen met de afdeling publiciteit en marketing zorgdragen voor maximale aandacht en verkoop van onze boeken
 • Alle afhandeling van bestellingen door boekhandelaren en particulieren
 • Orders en kortingsafspraken opstellen en invoeren
 • Beurzen en boekhandels bezoeken
 • Organisatie van boekhandelslezingen en -activiteiten
 • Beheer van titelgegevens en voorraden op diverse platforms
 • Analyse van verkoopdata
 • Het bedenken van verkoopstrategieën
 • Contacten onderhouden met de Vlaamse vertegenwoordiging op het gebied van verkoop

Wij vragen:

 • Ervaring op het gebied van verkoop
 • Kennis van cb online
 • Enthousiasme, oorspronkelijkheid en commercieel inzicht
 • Kennis van en liefde voor de boeken die Van Oorschot uitgeeft

Wij bieden:

 • Een goed salaris conform de cao voor het boekenvak
 • Werk bij een onafhankelijke, zich vernieuwende en groeiende kwaliteitsuitgeverij
 • Een prettige werkomgeving waar je mening zeer op prijs wordt gesteld
 • Een grote mate van zelfstandigheid

Sollicitaties kunnen tot 24 oktober worden gestuurd naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , t.a.v. Mark Pieters

 

Delen

 
Goudzand_lres

Auteurslezingen

Onze auteurs treden regelmatig op. Ziehier een overzicht van enkele lezingen:

Vlaardingen, 13 oktober - Willem Jan Otten (Christian Wiman - Mijn heldere afgrond) in De Windwijzer. Aanvang 20:00 uur.
Amsterdam, 25 oktober - Wim Hartog (Paustovski - Goudzand) in de Nassaukerk, met Frank Westerman. Aanvang 20:00 uur.
Rotterdam, 9 november - Richard Hemker (Hoogmoed) in boekhandel Maximus. Aanvang 20:00 uur.
Amsterdam, 17 november - Wim Hartog (Paustovski - Goudzand) in Boekhandel Van Pampus. Aanvang nnb.
Assen, 22 november - Wim Hartog (Paustovski - Goudzand) in Boekhandel Van der Velde. Aanvang 19:30 uur.
Oosterhout, 23 november - Richard Hemker (Hoogmoed) in boekhandel Het Verboden Rijk. Aanvang 20:00.
Eindhoven, 2 december - Wim Hartog (Paustovski - Goudzand) in café De Rozenknop. Aanvang 20:30 uur.
Gent, 10 december - Richard Hemker (Hoogmoed) in Boekhandel Limerick.
Amsterdam, 10 februari - Willem Jan Otten: Kauwboy. Cinema in De Balie. Aanvang 20:00 uur.
Amsterdam, 23 februari - Willem Jan Otten: Mouchette. Cinema in De Balie. Aanvang 20:00 uur.
Amsterdam, 8 maart - Willem Jan Otten: Le gamin au vélo. Cinema in De Balie. Aanvang 20:00 uur.
Amsterdam, 23 maart - Willem Jan Otten: De Jeugd van Ivan. Cinema in De Balie. Aanvang 20:00 uur.

Delen

 
Driessen_lres

Driessen een van zes kanshebbers ECI Literatuurprijs!

In Nieuwsuur is bekend gemaakt dat Rivieren van Martin Michael Driessen op de shortlist staat voor de ECI Literatuurprijs! 
Driessen is ook al een van de vijf genomineerden voor de Halewijnprijs. Een jaarlijkse prijs voor auteurs die voorbij hun debuut zijn, maar volgens de jury meer aandacht onder het grote publiek verdienen. 
Ook boekhandels en de media hebben zich lovend uitgelaten over Rivieren:

'Driessen geeft water een dramatische, bijna apocalyptische lading mee in het uitmuntende Rivieren'. - De Morgen (****)

'Beter dan goed. Beeldschoon'.
- NRC Handelsblad (••••)

'Rake meeslepende en uitstekend geschreven verhalen.' - Trouw

'Als er rechtvaardigheid bestaat, zou Rivieren Driessen de roem moeten brengen die hij verdient.' - regionale dagbladen (*****)

'Deze bundel is oorspronkelijk en van grote klasse.' 'Driessens beeldende vertelkracht bewerkstelligt waar spektakel.' - de Volkskrant (****)
Delen

 
presentatie_rmo_odysseia_copy

Misschien wel het meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhaal ooit

Deze week vond in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden de presentatie plaats van Homeros' Odysseia, in een grondig herziene vertaling door Imme Dros!  De Odysseia in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies vijfentwintig jaar na de eerste verschijning - en nu Dros ook de Ilias heeft vertaald - is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de Odysseia. Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is misschien wel het meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhaal ooit.

Na tien jaar oorlog om Troje vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Uiteindelijk bereikt hij zijn familie op Ithaka, om zich met zijn zoon te wreken op de aanbidders van zijn echtgenote.Delen

 
najaar_2016

Dit najaar bij Van Oorschot

Lenteloos voorjaar is het hartverscheurende relaas van een nog jonge Hanny Michaelis als gymnasiast, als dienstmeisje en als onderduikster. Na dit deel zal in 2017 het tweede deel verschijnen.
In januari verschijnt Leven op de rand, de intrigerende biografie over het leven van journalist, vertaler, historicus, memoiresschrijver én romancier A. Alberts.
Tijdens een koude winternacht in 2011 verdween Gijs Thio. Na een maand van zoektochten werd hij dood gevonden in het IJ. De roman Het jasje van Luis Martín is de ode van Gilles van der Loo aan zijn beste vriend.
Campert Compact is Van Oorschots vierde dundrukdeel (na Simon Carmiggelt, Annie M.G. Schmidt en Marga Minco) en bevat een keuze uit Remco Camperts gedichten, verhalen, columns en autobiografische teksten.
Na, volgens Trouw, 'het beste debuut' van 2013 verschijnt in september Marijke Schermers roman Noodweer, met een scherp portret van een vrouw die haar traumatische ervaring niet allesbepalend wil laten zijn.
Deze herfst in de Russische Bibliotheek: Gedichten van Pasternak en Verhaal van een leven I van Paustovski!
In Geleerd lezen we zonder enig spoor van dikdoenerij, de boeiende memoires van baanbrekend socioloog J. Goudsbloem.
Volgens Salman Rushdie is Joseph Mitchell is 'een verborgen schat'. Van Oorschot brengt in oktober de vertaling uit van zijn portretten en reportages in McSorley's wonderbaarlijke saloon.
Altijd Augustus is een kleine schitterende vertelling van Maria Barnas waarin de jonge hoofdpersoon elke dag een bordje eten in de schuur legt, voor Salman Rushdie.
Macht heeft vele minnaars is een van de 50 verhalen van Herodotos, de eerste grote Europese schrijver van proza.
Vijf romans, één familie. De vele malen vertaalde en geprezen pentalogie van Otto de Kat is vanaf september verkrijgbaar als één grote familieroman: De eeuw van Dudok.
Wat blijft er van ons achter wanneer een deur dichtslaat? In haar vierde dichtbundel, Meervoudig afwezig, is Ester Naomi Perquin aanweziger dan ooit.
Anthony Burgess' grote, sensationele roman Earthly powers is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald! Machten der duisternis verschijnt in november.
Oorlogsvlieger (Pilote de guerre) van Antoine de Saint-Exupéry is een buitengemeen eigenzinnig relaas dat het midden houdt tussen een oorlogsavontuur en een filosofisch traktaat.

Lees meer over deze titels in de najaarsprospectus van Van Oorschot!

Delen

 
2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008
van oorschot rss