Gedichten van Erik Menkveld op muziek: tussen poëzievoordracht en koormadrigaal

Dichter en componist Micha Hamel zette een aantal gedichten van Erik Menkveld op muziek. De eerste Nederlandse uitvoering is 23 september aanstaande in Utrecht, de volgende op 24 september in Amsterdam.
Tijdens het concert Tenso/Bomen speelt poëzie een grote rol. ‘Dat groeit maar, dondert niet waar, dat groeit maar alle kanten op,’ stelt Erik Menkveld in een van zijn door Micha Hamel verklankte gedichten vast. Bomen is de titel van het nieuwste werk van Micha Hamel, een semi-theatrale ruimtecompositie, speciaal voor het Nederlands Kamerkoor geschreven. ‘We zien de dichter, Erik Menkveld zelf, op het toneel die aan een lessenaar zijn gedicht voordraagt en dat gedicht wordt dan verder verlengd en ook gesymboliseerd door het koor om hem heen.’
Speciaal voor poëzie- en muziekliefhebbers biedt het Nederlands Kamerkoor maar liefst 50% korting voor dit concert. De kortingskaarten voor de avond in de Pieterskerk in Utrecht zijn uitsluitend telefonisch te reserveren via het Nederlands Kamerkoor, tel. 020-578 7978. Kaarten voor de avond in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam via de kassa aldaar, telefonisch, tel. 020-788 2000 of online. Zie ook: www.nederlandskamerkoor.nl. Erik Menkvelds recentste bundel is Prime time.