Norman Maclean

Er stroomt een rivier doorheen

‘In gelijke mate een vissershandboek, een literair meesterwerk en spirituele gids’ – The New York Times

Het werk van Norman Maclean handelt over het leven in de bosachtige natuur van Montana en de houthakkerskampen en wachtposten van de United States Forest Service, waar hij als adolescent werkte in bosbouw en brandbestrijding.

In Er stroomt een rivier doorheen portretteert hij zijn vader, Presbyteriaans dominee en hoofd van een gezin waarin ‘geen duidelijke scheidslijn tussen religie en vliegvissen’ bestond, én zijn broer, krantenjournalist Paul. Een waar kunstenaar met de hengel was hij, maar ook iemand die zichzelf met drank, vrouwen en gokken steevast en steeds dieper in de nesten werkte. Maclean roept de schoonheid en de subtiliteiten van het vliegvissen even krachtig op als de bewondering, het (on)begrip en de machteloosheid die de relatie tussen die drie mannen kenmerken. In proza dat soms laconiek, soms lyrisch en altijd wijs klinkt.

Met een nawoord van Paolo Cognetti: ‘In mijn ogen was het een inwijdingstekst die ontcijferd diende te worden: hij gaf voor over forellen te gaan maar stond in feite vol basislessen over het schrijven van verhalen.’

ISBN 9789028292130
paperback
336 pagina's

Prijs:

 25,00

Uitverkocht

 • Omslag Er stroomt een rivier doorheen
  Norman Maclean

  Er stroomt een rivier doorheen.

   25,00
 • Omslag Er stroomt een rivier doorheen
  Norman Maclean

  Er stroomt een rivier doorheen.

   10,00