François Bon

Gemengde berichten

Vertaald door Marianne Kaas

Gemengde berichten: alle kranten kennen een dergelijke rubriek met nieuwsfeiten die onze aandacht slechts even vasthouden. Er staat bijvoorbeeld: ‘Man omgebracht met schroevendraaier.’ Je leest het, maar je vergeet het onmiddellijk weer. Onverschilligheid troef?

Deze roman maakt iets zichtbaar van de wereld achter zo’n kort bericht. De werkeloze Arne F. rijdt op een mobylette van zijn woonplaats Marseille naar Le Mans om daar zijn weggelopen vrouw op te wachten bij het appartement dat zij met een vriendin deelt. Als de twee vrouwen thuiskomen met een toevallige kennis, steekt F. in een vlaag van jaloezie en agressie deze man dood en houdt vervolgens de getuigen van de moord een nacht lang in gijzeling.

In Gemengde berichten komen alle mensen aan het woord die direct of indirect betrokken zijn geweest bij dit drama – de dader, zijn gijzelaars, de familieleden, de politie-inspecteur, de patholoog-anatoom, de advocaat en de rechter. Maar ook de acteur, de cameraman en de regisseur die meewerken aan een film over de moord. In korte monologen praten zij over de tragedie die zich tijdens de gijzelingsnacht heeft voltrokken.

ISBN 9789028250314
gebonden
124 pagina's

Prijs:

 20,00

Uitverkocht

 • Omslag De begrafenis
  François Bon

  De begrafenis.

   20,00
 • Omslag Gemengde berichten
  François Bon

  Gemengde berichten.

   20,00
 • Omslag Gevangenis
  François Bon

  Gevangenis.

   20,00
 • Omslag Mechaniek
  François Bon

  Mechaniek.

   20,57