Jannie Regnerus

Het wolkenpaviljoen

Te verschijnen

Met het stranden van zijn huwelijk komt een architect tot een confronterend inzicht: waar hij voor anderen huizen ontwerpt, is hij zijn eigen thuis verloren. De ontwerpen van architect Luut van Kampen krijgen op de tekentafel al een houdbaarheidsdatum opgelegd. Niets wordt meer gemaakt voor de eeuwigheid. Hij ervaart het ‘snelle bouwen’ niet alleen als een uitholling van zijn vak maar ook van zijn ziel. Alles glipt hem uit handen, zelfs de liefde.

Op zoek naar nieuwe inspiratie keert hij terug naar Japan. Zijn queeste voert hem naar Kyoto, de stad waar hij als student verbleef en waar tempels en tuinen een onuitwisbare indruk op hem achterlieten. Hij verdiept zich in de ceremonie en rituelen rond de Ise Jingu schrijn. Het heiligdom van tweeduizend jaar oud wordt iedere twintig jaar tot op de grond afgebroken en nieuw opgebouwd.

Tegen de achtergrond van de Japanse cultuur reflecteert Luut op vragen als: Wat is een thuis? Kan een gevoel van thuis gelegen zijn in een landschap of binnen de grenzen van het eigen lichaam? En hoe kan hij voor zichzelf en zijn dochter een nieuw thuis oprichten?

In Het wolkenpaviljoen verbindt Regnerus deze thema’s op bewonderenswaardige wijze.

ISBN 9789028210370
ingenaaid

Prijs:

 22,50

 • Jannie Regnerus

  Het geluid van vallende sneeuw / De volle maan als beste vriend.

   21,99
 • Jannie Regnerus

  Het lam.

   21,00
 • Jannie Regnerus

  Het lam eboek.

   9,99
 • Jannie Regnerus

  Het wolkenpaviljoen.

   22,50
  Te verschijnen
 • Jannie Regnerus

  Nachtschrijver.

   20,00
 • Jannie Regnerus

  Nachtschrijver eboek.

   9,99