Anthony Burgess

Machten der duisternis

De rijke en geestige roman Machten der duisternis wordt door critici algemeen Anthony Burgess’ beste boek genoemd. Wie begint te lezen wordt meegezogen in een verhaal dat zo veelomvattend is en zo briljant geschreven dat je als lezer meermaals naar adem hapt, tussen de lachbuien door.

Kenneth Toomey, de wereldberoemde, van zijn geloof gevallen homoseksuele schrijver, krijgt van de aartsbisschop van Malta het verzoek steun te verlenen bij de heiligverklaring van don Carlo Campanati, de latere paus Gregorius XVII. Toomey besluit zijn herinneringen aan deze gehaaide roomse manipulator te boek te stellen, waarbij hij ook zijn eigen grootse leven als gelauwerde, enigszins bittere beroemdheid met een twijfelachtige reputatie beschrijft.

In dit meesterwerk over de essentie van macht komen alle grote namen uit het sociale, literaire en politieke leven van de twintigste eeuw voorbij, alsook alle grote gebeurtenissen: de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van het fascisme in Italië en Duitsland, en het einde van het kolonialisme.

De pers over Machten der duisternis:

‘Elke pagina knettert van de fraaie zinnen, krankzinnige situaties, hilarische dialogen, platte grappen, ontembare fantasie en breintergende filosofie (…) wat een feest om dat allemaal te lezen!’ Jamal Ouariachi

‘Erudiet, ambitieus en oergeestig.’ Het Parool

‘Een van de beste romans ooit geschreven.’ Hafid Bouazza

‘Wat een meesterlijk boek.’ De Groene Amsterdammer

***** NRC Handelsblad
***** De Standaard
***** De Morgen
***** Het Parool
***** Leeuwarder Courant
***** De Limburger

ISBN 9789028292079
paperback

Prijs:

 27,50

Op voorraad

  • Anthony Burgess

    Machten der duisternis.

     27,50
  • Anthony Burgess

    Machten der duisternis.

     39,00