Chiara Tissen

Meisje loos

De ochtend na de nacht dat haar moeder gestorven is, laat de zeventienjarige Welmoed zich ontmaagden door Josse, een trompettist die op een vrachtschip woont. Ze is dan net een paar weken het huis uit en het leven dat voor haar ligt komt plotseling onverbiddelijk in het licht te staan van deze twee gebeurtenissen.

 

Als ze op de begrafenis van haar moeder een onbekende man liefdevol de kist ziet strelen raakt ze volkomen in de war door deze vreemdeling. Wie is hij? Wat heeft hij met haar moeder te maken? Ze kan hem niet meer vergeten en is ervan overtuigd dat hij de sleutel is tot dat wat zij zo graag wil begrijpen: waarom haar moeder al die jaren zo somber was, zo afwezig. Wat er met haar aan de hand was. In haar zoektocht naar deze man verwart ze haar eigen bestaan met dat van haar moeder en haar gevoelens voor Josse met die voor de onbekende.

Meisje loos, de tweede roman van Chiara Tissen, is een boek over leugens en geheimen, over jazzmuziek, vogels, kinderen, Sinterklaas, alcohol en verdriet. Over liefde en over doodgaan.

‘In één ruk uitgelezen. Geweldig, wat een boek. Meisje loos is een absolute aanrader. We maken allemaal wel een keer mee dat we niet meer weten hoe om te gaan met de dingen die ons overkomen. Welmoed is sterk, opstandig, radicaal, lief, naïef en onzeker. In ieder geval een kind om van te houden. Lezen dit boek!’ Boekgrrls, januari 2007

ISBN 9789028240698
ingenaaid
192 pagina's

Prijs:

 15,42

Uitverkocht

 • Omslag De valduik
  Chiara Tissen

  De valduik.

   15,42
 • Omslag Meisje loos
  Chiara Tissen

  Meisje loos.

   15,42