Fouad Laroui

Kijk uit voor parachutisten

Komedie, protest, satire, tragedie en een knipoog naar George Orwell’s beroemde boek 1984: in Kijk uit voor parachutisten is het allemaal. Hoofdpersoon in de roman is Dinges, een jonge ingenieur die, nadat hij in Frankrijk gestudeerd heeft, gaat werken bij een multinationale asfaltfabriek in Casablanca, ‘die enorme, eindeloos grote en stoffige stad’. Zijn leven gaat zijn gangetje wanneer op een dag een parachutist boven op hem stort. Deze Bouazza had voor een promotiestunt moeten landen op de middenstip van het voetbalstadion in de stad maar is afgedreven door een felle wind. Bekomen van de schrik nodigt Dinges hem uit bij hem thuis wat te komen drinken. Als Bouazza hem daarop broer noemt, weet Dinges nog niet dat zijn lot bezegeld is, dat dit éne woord zijn leven als individu grondig verstoort.

Hoe zoiets onvoorstelbaars toch mogelijk blijkt, leze men in deze bittere, briljante tragikomedie die zowel verontrusting als belangstelling veroorzaakte in Marokko.

‘Snelle dialoog wordt afgewisseld met celineske woede, verleden tijd met tegenwoordige tijd, en de loop van het verhaal wordt voortdurend onderbroken door filosofische mijmeringen, geestige terzijdes en zelfs quasi-bijbelse parabels.’ Pieter Steinz in NRC Handelsblad.

ISBN 9789028209435
ingenaaid
192 pagina's

Prijs:

 16,45

Uitverkocht

 • Omslag De tanden van de topograaf
  Fouad Laroui

  De tanden van de topograaf.

   16,45
 • Omslag De uitvinding van God en andere verhalen
  Fouad Laroui

  De uitvinding van God en andere verhalen.

   18,00
 • Omslag Het tragische einde van Philomène Tralala
  Fouad Laroui

  Het tragische einde van Philomène Tralala.

   15,42
 • Omslag Judith en Jamal (HC)
  Fouad Laroui

  Judith en Jamal (HC).

   12,85
 • Omslag Kijk uit voor parachutisten
  Fouad Laroui

  Kijk uit voor parachutisten.

   16,45