Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (1945) is een van de veelzijdigste schrijvers van onze tijd: ze debuteerde met de historische roman Tine, en werd vervolgens essayiste, columniste en schrijfster van non-fictie. Daarnaast bleef zij roman publiceren, waaronder In de naam van de vader en Aan het eind van de dag. In 2018 werd haar oeuvre bekroond met de Constantijn Huygens-prijs. Haar elfde roman, De val van Thomas G., verscheen in 2020.

Maartje Wortel

Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs, haar roman IJstijd, verschenen in 2014, werd onderscheiden met de BNG Literatuurprijs. In 2019 verscheen Dennie is een star, dat op veel lof onthaald werd.

Guido van Hengel

Guido van Hengel is historicus en schrijver van literaire non-fictie. Hij schreef eerder De dagen van Gavrilo Princip en De zieners, die op veel lof werden onthaald. 

Jan Vanriet

Jan Vanriet is schrijver en een toonaangevend Belgisch schilder. Voor Van Oorschot illustreerde hij eerder Joseph Roths Radetzkymars.

Charles Simic

Charles Simic (1938) werd in Belgrado geboren. In 1954 emigreerde hij met zijn familie naar Chicago. Hij kreeg talloze prestigieuze erkenningen voor zijn werk en was Poet Laureate van de Verenigde Staten. Zijn laatste bundel, Come Closer and Listen, verscheen in de zomer van 2019.

Maxim Osipov

Maxim Osipov (Moskou, 1963) is schrijver en cardioloog, en won in Rusland verscheidene literaire prijzen. Van zijn hand verschenen meerdere bundels met verhalen die zowel in eigen land als daarbuiten veel aandacht kregen.

Asis Aynan

Asis Aynan (1980) is schrijver en doceert op de Hogeschool van Amsterdam. Hij werd boven op een heuvel in de Rif verwekt en kwam ter wereld in het Haarlemse Sint Johannes de Deoziekenhuis. Als kind hielp hij zijn vader in de weekenden op de Beverwijkse Bazaar.

Gerrit Komrij

Gerrit Komrij (1944–2012) debuteerde als dichter, was criticus en televisierecensent, stelde een aantal spraakmakende poëziebloemlezingen samen, vertaalde en schreef essays en romans. Hij ontving de P.C. Hooftprijs 1993 voor zijn beschouwend proza en was de eerste Dichter des Vaderlands (2000–2004).

Fernando Pessoa

Fernando Pessoa (1888-1935) is zeker drie van de bekendste schrijvers van Portugal. Veel van zijn werk verscheen in Nederlandse vertaling, waaronder de poëzie geschreven onder de heteroniemen Alberto Caeiro, Álvaro de Campos en Ricardo Reis en het Boek der rusteloosheid.

Jack de Boer

Jack de Boer (1966) is leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Zijn meer dan vijfentwintig jaar aan onderwijservaring heeft hij opgedaan in Amsterdam en Franeker, en vormt een belangrijke bron voor zijn schrijverschap.

Jannetje Koelewijn

Jannetje Koelewijn (1959) is journalist en schrijver. Ze werkt sinds 1997 als redacteur bij NRC Handelsblad; haar interviews en columns zijn veelgeprezen. In 2011 verscheen het succesvolle De hemel bestaat niet, over het leven van haar ouders, waar meer dan 30.000 exemplaren van werden verkocht. In 2014 verscheen Heilbrons hel, haar debuutroman.

Thomas Rosenboom

Thomas Rosenboom (1956) debuteerde in 1982 met de novelle Bedenkingen. Zijn doorbraak bij het grote publiek volgde met de romans Gewassen vlees (1994) en Publieke werken (1999), die beide werden bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Publieke werken werd ook succesvol verfilmd. In 2012 verscheen zijn meest recente roman, De rode loper.