Het is 2016!

Beste abonnees, bloglezers, volgers, likers, contribuanten en andere Tirade-adepten,

Vooruitblikken naar het nieuwe jaar gaat niet zonder eerst even in de binnenspiegel te kijken. De weg die Tirade afgelopen jaar had gekozen zijn we blijven volgen, en terugblikkend treffen we alles tezamen een fraaie jaargang. De nummers staan er dit jaar weer fleurig bij, niet in de laatste plaats dankzij de kunstenaars die ons tijdschrift met hun werk hebben opgeluisterd.

Als variatie op een thema waren er weer enkele themanummers, zoals het Winternachtennummer in samenwerking met Writers Unlimited (457) en het Meester-en leerlingnummer (458). Het laatste is gewijd aan schrijver-dichter en oud-redacteur Erik Menkveld (1959-2014) – zelden was de presentatie van Tirade zo drukbezocht, zelden ook door zo’n hechte groep mensen.

Afgelopen jaar veranderde de redactie van samenstelling. Lieke Marsman vertrok begin van het jaar, omdat zij overstapte van Uitgeverij Van Oorschot naar Atlas/Contact. Martijn Knol stopte vanwege zijn voornemen de roman waar hij momenteel aan werkt snel af te maken. Wij danken hen nogmaals voor hun jarenlange inspanning en enthousiasme. Als waardige opvolgers kwamen aan boord: Wytske Versteeg en Roos van Rijswijk, met wie je op ons blog al kennis hebt mogen maken.

Met hen beginnen we opgewekt aan de zestigste jaargang. Niet, zoals gebruikelijk, met een internationaal nummer in januari, maar onorthodox met het laatste nummer van 2015. Ons kerstnummer heeft helaas enige vertraging opgelopen en zal pas in het nieuwe jaar in de bus vallen. Als nieuwjaars- en kerstgeschenk is Tirade 461 daarom nu voor beperkte tijd gratis te lezen, voor iedereen.

Met deze valse en toch ook feestelijke start wens ik je alvast, namens de hele redactie, een feestelijk en voorspoedig 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marko van der Wal

Marko van der Wal (1989) is opgeleid als classicus, redacteur van Tirade en werkt bij Uitgeverij Van Oorschot. Sinds enkele jaren blogt hij (onregelmatig) voor tirade.nu.