Carrièreplanning

Willem Holleeder, veroordeeld en – veel belangrijker – notoir crimineel, krijgt na een column in Nieuwe Revu nu zendtijd in het programma College Tour. Half Nederland steigert meteen. Een podium voor een misdadiger, nota bene aangeboden door een publieke omroep. Ons belastinggeld geïnvesteerd in spreektijd voor Holleeder, terwijl die zelf nog zo’n slordige 18 miljoen aan justitie moet terugbetalen. Totaal onverantwoord. Of net niet.

Als we de mond vol hebben over het goed begeleiden van ex-gedetineerden en hun optimale re-integratie in de maatschappij, dan kan Willem Holleeder wel als voorbeeld tellen. In plaats van weer op het criminele pad te gaan, lanceert de man een uitgekiende mediacarrière. Spannende verhalen over Freddy Heineken, een goed getimede verfilming, wekelijkse column, strategische fietstochtjes in de Jordaan naast Matthijs Van Nieuwkerk, elke volgende stap is een voltreffer. Een carrièreman, noemen ze dat.

Nu mag hij dat alles gaan uitleggen aan de studenten. U hoeft daar niet ongerust over te zijn, hij zal die jongens en meisjes heus niet leren hoe een auto open te breken of wat nou de meest efficiënte afpersingstechniek is. Integendeel, hij zal het hebben over carrièreplanning, over flexibele werkuren, over jezelf omscholen en aanpassen aan de tijdgeest. Competitief zal hij deze jongeren maken. Want ook criminaliteit is hard werken. Meer hebben we niet nodig in crisistijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *