Lokpubers

We hadden al de lokjood, maar die is sinds Wilders’ koersval niet meer zo hip, zodat de VVD nu volop inzet op de zogeheten ‘lokpuber’. Dat klinkt alvast een hoop geiler dan zijn voorganger, maar dat is ook de bedoeling. Het gaat hier immers niet over de lokjood 2.0 die agressieve hangjongeren fotoshopt met een keppeltje en hen vervolgens op Facebook tagt. Nee, de doelgroep bestaat hier uit pedofielen.

Die worden gelokt door politiemensen die hun fantasie volop mogen botvieren, met name door zich via nepaccounts als minderjarigen op sociale netwerksites te begeven. En lokken maar, die pedo’s. Dat de gearresteerden later zullen zeggen dat het niet ‘echt’ was, dat kan hoogstens een literair bezwaar genoemd worden. Het argument dat ze, net als de betrokken speurders, hun verbeelding virtueel wilden uitleven, is zo mogelijk nog meer literair en dus voer voor een besparingsoperatie.

Maar misschien is dat net wat de VVD wil, speurder en verdachte via lokacties dichter bij elkaar brengen. Net zoals elke partij de politicus en de kiezers dichter bij elkaar wil brengen. Vertel hen iets waar ze over fantaseren en straf hen na de verkiezingen voor die fantasie. Misschien is Ard van der Steur wel de eerlijkste mens ter wereld: alle politici zijn lokpolitici.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *