Orkaan Tirade

Storm

 

 

 

 

 

 

Morgen, dinsdag 2 april 2013, komt de redactie van Tirade weer bij elkaar aan de Amsterdamse Herengracht. Om toekomstplannen te smeden, om verhalen, essays en gedichten te bespreken – en om de eerste, zeer bemoedigende, reacties op de gloednieuwe editie van ‘het legendarische literaire tijdschrift Tirade’ (Trouw, 28/03/’13) door te nemen. Tussen de agendapunten door worden er ongetwijfeld verliefde blikken geworpen op de cover van ons jongste nummer.

Want inderdaad: Tirade 447 is verschenen.

Vier het mee: zoek een stille plek. Sla jouw exemplaar open. En lees: Joost van Oostijmuiden/Detlev van Heest, Christophe van Gerrewey, Jan Wim Derks, Thomas Heerma van Voss, Antonio Pereira, Nikki Dekker, Rosan Hollak, Lieke Marsman, Martijn Knol, Stephan Enter, Julia Deck, Gilles van der Loo en Carel Peeters. 

Tirade – het feest van de verbeelding.

 

Facultatief:

Tirade media update

Romancier en columnist Christiaan Weijts over Tirade 447: ‘Dat pleziert mij nu enorm: het nieuwe nummer van #Tirade, met vijf pagina’s erudiete analyse van #Euforie door Carel Peeters.’

Afgelopen donderdag (28/03/’13) verscheen in Dagblad Trouw – onder de kop ‘Reve deed niet aan marketing’ – een paginagroot artikel van de hand van Joost van Velzen over de literaire tijdschriftenavond die onlangs plaatsvond in Perdu (Amsterdam). Tirade werd tijdens het debat dat toen plaatsvond vertegenwoordigd door dichteres, filosoof en redacteur Lieke Marsman. Een citaat uit Trouw:

‘Lieke Marsman van Tirade weet ook nog niet precies hoe een leven zonder subsidie er in de toekomst voor haar blad uitziet: “Van Oorschot schiet voorlopig bij, maar het is duidelijk dat we ons bestaan vanaf nu moeten bewijzen, bijvoorbeeld digitaal. Wij hadden een vrij doodse website, nu proberen we elke dag verse stukjes te plaatsen.’’ Zo is het.

Verder ging Jeroen van Kan, VPRO’s De Avonden,  afgelopen vrijdag (29/03/’13) in gesprek met één van de Tirade-redacteuren over Tirade 447, over de toekomst van het tijdschrift, over de Tirade picknick, de Tirade – ‘To Autumn’ – boottocht en over de Nederlandse schrijfcultuur. Het gesprek in De Avonden opende en sloot met gedichten van Tirade-debutante Nikki Dekker (het item begint op/na 12 minuten en 50 seconden).

De Vlaamse journalist, scenarist en auteur Gaea Schoeters: ‘Nu in #tirade, een meesterlijk kortverhaal van de onovertroffen #christophevangerrewey’

Wordt vervolgd.

Hopen we.

Dus: klap je waaier uit… en help ons storm te maken: lees Tirade, praat erover, schrijf, facebook, twitter over Tirade 447. Doe het nummer cadeau aan je vrienden.

Tirade maak je met elkaar.’

‘Jij zegt het.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *