O denneboom

voortdurend behoefte hebben aan naaldbomen. ja, je kunt zo’n ding nu dus gewoon in huis halen, hoor je jezelf denken.

door de straten lopen en heel hard de herdertjes lagen bij nachten zingen. je vertraagt je pas zodat het moment langer duurt.

dingen raken verzeild in een vallende beweging: zwaartekracht als ook op de tijd van toepassing. als je je eenmaal inlaat met iemand, kun je vervolgens niet meer ieder moment uitstappen – al zou je het willen.

ik ben zo niet-talig de laatste dagen. maar ik kan tekenen. maar ik kan muziek maken. maar ik kan een film kijken. tevreden zijn. is het al liefde?

ook bedacht ik mij dat het belangrijk is dat ik mij niet langer laat remmen in mijn liefde voor mensen. ik wil eten voor hen koken? ik moet mijn schroom opzij zetten en het doen. ik wil een duur kado geven? ik hoef geen reden te hebben. ik vind iemand lief en mooi? ik mag het zeggen. ik wil honderd keer haar lievelingssnoep kopen? kom op ik doe het als ik het wil.

in een tijdschrift lees ik dat je niet kunt dromen als je niet langer dan tien minuten slaapt. ik slaap drie minuten. ik droom over mijn zus.

op een ochtend koopt mijn moeder bloemen voor me op de markt en zegt: dit is hoe je weet dat je volwassen bent geworden – je begint je leven met bloemen te decoreren. ik vraag me af of ze bedoelt dat ik op een dag geen verhalen meer nodig zal hebben daartoe.

het laatste wat je hoort voor je wakkerwordt: ben jij een schildpad, en zo ja, mag ik je houden?

mijn onvermogen om met mensen te communiceren de laatste tijd komt voort uit het feit dat ik bang ben dat ik niet op zal kunnen houden met praten

keer op keer eugenio montale lezen om je gedachten langzamer te laten gaan: dat wat we niet zijn, dat wat wij niet willen…

een minuut lang alleen het woord ‘muffin’ in je hoofd hebben

willen dat taal klinkt en klakkend is, een klokkenspel
kon ieder woord maar een onomatopee zijn
wat we schrijven als dat wat we zeggen
1:1
zoals dat is
één tegen één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *