1.
In zijn dagboek schreef Boswell op 25 mei 1764: ?I talked to her seriously and bid her marry a bon baron of good sense and amiable manners, who would be her superior in common life (…) I said she should never have a man of much sensibility.?
2.
Henri-Alexandre de Catt, voormalig huisleraar bij de familie van Tuyll, was als voorlezer in dienst bij de koning van Pruisen en diende als intermediair tussen Belles ouders en graaf von Anhalt.
3.
Onjuiste toespeling op Epistle to Cobham van Alexander Pope; Belle haalt twee dichtregels door elkaar.
4.
Jan Lucas Reynst, een hoge militair in Den Haag, had Boswell gezegd dat Belle als gevolg van haar opvoeding in Genev? meer waarde hechtte aan intelligentie dan aan principes.
5.
Tijdens zijn verblijf in Londen, in 1762, nam Boswell de gewoonte aan zichzelf elke ochtend bij het opstaan ?orders? te geven, hoewel hij zich daaraan maar zelden wist te houden. In 1763 stelde hij voor zichzelf een Inviolable plan to be read over frequently op.
6.
Adam Smith, wiens filosofiecolleges aan de Universiteit van Glasgow Boswell in 1759-1760 had gevolgd.
7.
Alexander Pope, Essay on Man, iv, 168.
8.
George Keith – graaf Marischal – die in dienst was van de koning van Pruisen, begeleidde Boswell op verzoek van diens vader van Utrecht naar Berlijn. Met hen mee reisde de door Keith geadopteerde dochter van een Turkse janitsaar, die zich in Berlijn bij haar Franse echtgenoot zou voegen.
9.
Waarschijnlijk is dit fragment het klad van een passage die Boswell uiteindelijk niet in zijn lange brief heeft opgenomen. Het kan ook een onvoltooid briefje zijn dat hij oorspronkelijk nog had willen toevoegen.