- Bericht aan de lezer
- H. Neubronner van der Tuuk Brieven en Aantekeningen
- De nieuwe gast door H.J. Friedericy
- Schuchter Utrechts
- [Vervolg De nieuwe gast]
- Interview met Angus Wilson door Gerard Kornelis van het Rene
- Post
- L.Th. Lehmann
- Oog in oog met de acteur door J.H.W. Veenstra
- [Illustraties]
- Dagboekbladen uit Genève door Cola Debrot
- Goede en slechte aanstellerij Hamlet en Dom Juan
- Portrait of some actors as one young dog
- Eenzijdige burenruzie
- Het moerasvrouwtje door Nine van der Schaaf
- De ontmoeting door Louis Veerman
- On being thirty
- For my bridegroom
Toen ik klein was dacht ik vaak
dat de wereld zou vergaan,
door een rode wolk gevormd als een makreel
gezien op een avond in de week
na de cycloon van Borculo,
door het vreemde geloei dat een avond lang
aanhield over Rotterdam,
de volgende dag stond in de courant,
dat een bananenboot iets dat ik ben vergeten
met zijn pijp deed,
een bananenboot.
Hill-and gullyrider,
hill-and gullyrider.
Hier begrijpt U niets van,
nageslacht.
De blinde bond de ex-non op de horens van de stier,
die sprong over de grenspalen
van het land van de gutturalen.
In het schemerlicht hingen
de lindeblaren
en wezen de varens omhoog.
Lees de Tirade Blog

DE MENS ALS BIOPIC 10 Soekarno
Jochies waren we, op een lagere school in Amsterdam Noord. Nu staan we op een filmset achter het Tropenmuseum. Hans Hylkema regisseert er de televisiefilm Soekarno Blues. Ik schreef samen met hem het scenario en mag hier even figureren als particulier secretaris van koningin Juliana. Vanuit het Oosterpark zwaait de president van Indonesië naar ons....
Lees verder
Dit feestje
Na haar repetitie bij Orkater at vriendin M met mijn gezin mee. Sommige mensen kunnen na een hectische dag in je huishouden binnenkomen en daar iets lichts toevoegen, aandacht brengen in plaats van vragen. Vriendin M is zo iemand. Ik had saoto gemaakt op verzoek van de kinderen; we aten en daarna vroeg M of...
Lees verder
Tafel voor twee
Omdat ik in mijn eentje in Parijs was en tussen het werk door ook moest eten, besloot ik naar restaurants te gaan die me door een kennis waren aangeraden. In de toeristische steden moet je op tijd zijn; wacht je te lang dan worden die fijne zaakjes erg druk of erg duur of allebei. Reserveren...
Lees verder
Blog archief



